כאשר משדכים מרק עמוס בירקות, חומוס, טעם וצבע עשיר לצלחת קוסקוס ביתי מתקבלת מנה בריאה, משביעה וטעימה במיוחד שמתאימה לארוחת צהריים או ערב
המרכיבים:
- 1 בצל מטוגן
- מעט שמן קנולה
- 2 תפוחי אדמה גדולים
- 2 קישואים
- 2 גזרים
- 2 קלחי סלרי אמריקאי
- 1 ק"ג דלעת
- גרגרי חומוס שלמים (מבושלים או משימורים)
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כף פפריקה בשמן, חצי כפית כמון, פלפל שחור, מלח ואפשר להוסיף מעט קינמון
- 2 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
אופן ההכנה:
- מקפידים לבחור ירקות מוצקים וטריים. מקלפים אותם, חותכים ומטגנים במעט שמן.
- מאדים קלות במשך 10 דקות על אש קטנה
- מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים, סלרי, חומוס ומכסים במים.
- מרתיחים וממשיכים לבשל על אש קטנה למשך שעה לפחות.
- המרק נשמר נהדר במשך שבוע במקרר. ואפשר להמיר את רסק העגבניות והפפריקה בתבלין קארי או כורכום לקבלת מרק צהוב.
טיפ:
לאחר הרבה נסיונות גיליתי שאין חובה להוסיף עוף או בשר למרק הזה, אבל אל תוותרי על הדלעת ועל החומוס. הם הטעם שלו.