המרק המסורתי לקוסקוס

כאשר משדכים מרק עמוס בירקות, חומוס, טעם וצבע עשיר לצלחת קוסקוס ביתי מתקבלת מנה בריאה, משביעה וטעימה במיוחד שמתאימה לארוחת צהריים או ערב

המרכיבים:

  • 1 בצל מטוגן
  • מעט שמן קנולה
  • 2 תפוחי אדמה גדולים
  • 2 קישואים
  • 2 גזרים
  • 2 קלחי סלרי אמריקאי
  • 1 ק"ג דלעת 
  • גרגרי חומוס שלמים (מבושלים או משימורים)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה בשמן, חצי כפית כמון, פלפל שחור, מלח ואפשר להוסיף מעט קינמון
  • 2 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים

אופן ההכנה:

  1. מקפידים לבחור ירקות מוצקים וטריים. מקלפים אותם, חותכים ומטגנים במעט שמן.
  2. מאדים קלות במשך 10 דקות על אש קטנה
  3. מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים, סלרי, חומוס ומכסים במים.
  4. מרתיחים וממשיכים לבשל על אש קטנה למשך שעה לפחות. 
  5. המרק נשמר נהדר במשך שבוע במקרר. ואפשר להמיר את רסק העגבניות והפפריקה בתבלין קארי או כורכום לקבלת מרק צהוב.

טיפ:

לאחר הרבה נסיונות גיליתי שאין חובה להוסיף עוף או בשר למרק הזה, אבל אל תוותרי על הדלעת ועל החומוס. הם הטעם שלו.