טביט הוא החמין של העירקים המבוסס על עוף ואורז, והוא טעים מאד והרבה יותר קליל מהחמין הקלאסי.
רכיבים:
- 1 עוף שלם או כרעיים
- 1 בצל בינוני
- מעט שמן לטיגון הבצל
- 2 עגבניות בשלות
- 1 כף רסק עגבניות
- כפית קינמון
- רבע כפית הל
- מלח
- חצי כוס אורז לכל סועד
- כוס וחצי מים לכל סועד
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל
- מקלפים את העגבניות וקוצצים. מוסיפים לסיר יחד עם העוף השלם
- מוסיפים את התבלינים, הרסק והמים בכמות המתאימה. מרתיחים ומבשלים שעה וחצי על אש קטנה.
- מוסיפים את האורז ומבשלים חצי שעה על אש קטנה. מעבירים מיד לפלטה. האורז ממשיך את הבישול שלו במהלך הלילה ובסעודת הבוקר כל המשפחה נהנית מאורז ועוף עסיסיים בצבע אדום-חום עשיר.