טביט | חמין עירקי

טביט הוא החמין של העירקים המבוסס על עוף ואורז, והוא טעים מאד והרבה יותר קליל מהחמין הקלאסי. 

רכיבים:

  • 1 עוף שלם או כרעיים
  • 1 בצל בינוני
  • מעט שמן לטיגון הבצל
  • 2 עגבניות בשלות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • כפית קינמון
  • רבע כפית הל
  • מלח
  • חצי כוס אורז לכל סועד
  • כוס וחצי מים לכל סועד

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל
  2. מקלפים את העגבניות וקוצצים. מוסיפים לסיר יחד עם העוף השלם
  3. מוסיפים את התבלינים, הרסק והמים בכמות המתאימה. מרתיחים ומבשלים שעה וחצי על אש קטנה. 
  4. מוסיפים את האורז ומבשלים חצי שעה על אש קטנה. מעבירים מיד לפלטה. האורז ממשיך את הבישול שלו במהלך הלילה ובסעודת הבוקר כל המשפחה נהנית מאורז ועוף עסיסיים בצבע אדום-חום עשיר.