כרוב ממולא | פרווה

כרוב ממולא

אחד המתכונים הכי מלחיצים להכנה הוא הממולא. לא יודעת מה אתכם, אבל כשהייתי צעירה תמיד חששתי שמא האורז לא יהיה מבושל היטב. עד שגילו לי שאפשר לבשל את האורז חצי בישול לפני המילוי. מאז אני משתוללת עם הכנת ממולאים שונים ונהנית לאכול אותם.

רכיבים:

  • 2 ראשי כרוב גדול
  • 3 כוסות אורז
  • 3 כוסות מים

רכיבי המילוי:

  • 2 בצלים בינוניים
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף קארי
  • 3 כפות סילאן או דבש
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות רוטב צ'ילי
  • רבע חבילת שמיר
  • 3-4 גבעולי סלרי
  • מיץ מלימון שלם
  • רבע כוס שמן
  • מלח, פלפל

רכיבי הרוטב:

  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 1 וחצי כוסות מים רותחים
  • מעט שמן
  • מלח

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את ראש הכרוב השלם ללילה למקרר ומפשירים על השיש במשך 3-4 שעות. לחילופין אפשר לבחור באופציה מהירה של בישול 20 דק' במיקרוגל או בתוך סיר עם מים רותחים
  2. מוציאים את הכרוב מהמיקרוגל או הסיר ומקלפים את העלים בזהירות. יש סיכוי שאחרי קילוף מספר עלים צריך להחזיר למיקרו או לסיר לחמש דקות נוספות. 
  3. מבשלים את האורז עם המים, כשהמים נספגים מכבים את האש ומעבירים לקערה גדולה.
  4. קוצצים את הבצלים ומטגנים קלות. מוסיפים לקערת האורז.
  5. מוסיפים את התבלינים והשמיר (לאחר קיצוץ) ומערבבים היטב.
  6. לוקחים עלה כרוב ומניחים על משטח עבודה. במרכז העלה עורמים 2-3 כפות מהמילוי. מקפלים שני צדדים של העלה ומגלגלים מהכיוון השני. שלב הקיפול הוא לא פשוט והרבה פעמים הקיפול לא נראה מושלם, אבל אם תעבירי את העלים המגולגלים לסיר מיד ותצמידי אותם אחד לשני הממולאים שיתקבלו יראו נהדר.
  7. מערבבים את רכיבי הרוטב בקערה ושופכים על הכרוב המגולגל. מבשלים על אש קטנה במשך 30-40 דקות.