ספינג'

המתכון הזה מככב אצלנו בחנוכה, בסוכות ובכל הזדמנות חגיגית כשאחת הנערות תופסת פיקוד ומכינה הררי ספינג'ים. אגב, הספינג'ים יוצאים כמעט ללא שמן הודות לביצה ולאלכוהול שנמצאים במתכון.

רכיבים:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כף שמרים
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 4 כוסות מים
  • 1 ביצה
  • 1 כף ערק

להגשה:

  • סוכר או דבש

אופן ההכנה:

  1. מערבלים את כל הרכיבים בקערת המיקסר כ- 4-5 דקות לפחות עד לקבלת בצק דבק.
  2. מתפיחים שעה
  3. מחממים שמן עמוק בסיר טיגון
  4. בידיים משומנות, לוקחים כדור בצק ויוצרים טבעת בצק עם חור לקבלת ספינג' בגרסה המרוקאית, או משטחים לפיתה בשיטה התוניסאית.
  5. מעבירים מיד לסיר הטיגון, ולאחר כחצי דקה הופכים לצד השני עד להזהבה.
  6. מוציאים לקערה גדולה ומגישים מיד לצד סוכר או דבש.