המתכון הזה מככב אצלנו בחנוכה, בסוכות ובכל הזדמנות חגיגית כשאחת הנערות תופסת פיקוד ומכינה הררי ספינג'ים. אגב, הספינג'ים יוצאים כמעט ללא שמן הודות לביצה ולאלכוהול שנמצאים במתכון.
רכיבים:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כף שמרים
- 4 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 4 כוסות מים
- 1 ביצה
- 1 כף ערק
להגשה:
- סוכר או דבש
אופן ההכנה:
- מערבלים את כל הרכיבים בקערת המיקסר כ- 4-5 דקות לפחות עד לקבלת בצק דבק.
- מתפיחים שעה
- מחממים שמן עמוק בסיר טיגון
- בידיים משומנות, לוקחים כדור בצק ויוצרים טבעת בצק עם חור לקבלת ספינג' בגרסה המרוקאית, או משטחים לפיתה בשיטה התוניסאית.
- מעבירים מיד לסיר הטיגון, ולאחר כחצי דקה הופכים לצד השני עד להזהבה.
- מוציאים לקערה גדולה ומגישים מיד לצד סוכר או דבש.