סמבוסק

סמבוסק

בחומוס מתובל עטוף בבצק שמרים מטוגן, לצד ירקות חתוכים. מי צריך יותר מזה? אחד המתכונים הטעימים הדורש מספר שלבי עבודה אך כל כך מוצלח, כך שהוא שווה את ההשקעה.

מרכיבים

למילוי:

  • 2 כוסות גרגירי חומוס
  • כפית גדושה סודה לשתיה
  • 3 כפות שמן
  • כפית כמון
  • כפית פלפל שחור
  • כפית וחצי מלח

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כוסות + 1/4 כוס מי ברז (או מי בישול החומוס)
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שטוחה כף מלח
  • כוס שמן קנולה או חמניות לטיגון הסמבוסק

הוראות הכנה

  1. מכינים את המילוי – משרים 2 כוסות גרגירי חומוס במים עם סודה לשתיה למהלך הלילה. למחרת מסננים, שוטפים ומעבירים את גרגירי החומוס לסיר, מכסים במים, מרתיחים על להבה בינונית, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה וחצי עם מכסה סגור למחצה. מדי פעם מסירים את הקצף שנוצר וזורקים לפח.
  2. כשהחומוס רך מכבים, ולאחר הצינון מועכים הכול במזלג ומעבירים לקערה.
  3. קוצצים לקוביות קטנטנות שלושה בצלים גדולים ומניחים בצד. במחבת גדולה על להבה בינונית מחממים שתי כפות שמן. כשהשמן ממש חם מוסיפים למחבת קוביות משלושה בצלים. מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף ומוסיפים כף שמן, כפית גדושה מלח, כפית גדושה כמון, חצי כפית פלפל שחור ומערבבים היטב. לאחר שתי דקות מוסיפים את גרגירי החומוס הטחונים, חצי כפית מלח, חצי כפית כמון, חצי כפית פלפל שחור, מערבבים היטב ומכבים את האש.
  4. מכינים את הבצק מנפים לקערה קילו קמח, מוסיפים כף שטוחה שמרים יבשים, כף שטוחה מלח, שתי כפות סוכר, 2 + 1/4 כוסות מים פושרים ומתחילים ללוש. לאחר דקת לישה מוסיפים בהדרגה 3/4 כוס שמן. לשים חמש דקות נוספות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 40 דקות / עד הכפלת הנפח.
  5. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, מרדדים כל כדור לעלה בעובי ס"מ, מחלקים ל-40 עיגולים.
  6. משטחים את הבצק בידיים, ממלאים כל עיגול בכפית גדושה חומוס ובצל, סוגרים את קצוות הבצק לחצי עיגול, מהדקים היטב ומניחים בתבנית.
  7. במחבת גדולה על להבה בינונית מחממים כוס שמן. כשהשמן חם מנמיכים להבה ומכניסים את הסמבוסק לשמן. מטגנים כדקה וחצי מכל צד / עד הזהבה.