טפנד זיתים

ממרח זיתים

טפנד הוא ממרח המורכב מזיתים וחלבון.

בגרסה הפרווה מכינים אותו עם מיונז או טחינה והוא מצוין לטבילת החלה או לתוספת לסנדוויץ'. נסו להוסיף אותו לכריך חביתה או לטוסט ותגלו שמדובר בשדרוג מדהים ובקלות.

רכיבים:

  • 1 חב' שימורי זיתים ירוקים מגולענים
  • כפית סוכר
  • 2 שיני שום
  • 3-5 כפות מיונז, בהתאם לטעם

אופן ההכנה:

  1. מסננים את הזיתים ומעבירים לקערת הבלנדר
  2. מוסיפים את שיני השום והסוכר
  3. טוחנים
  4. מוסיפים את המיונז. 3-5 כפות בהתאם לטעם
  5. אפשר להמיר את המיונז בטחינה גולמית
  6. שומרים במקרר
  7. מגישים לצד משולשי צנימים או לחם טרי. אפשר להוסיף גבינה או טחינה וסלט ירקות