עוגת גבינה אפויה בציפוי עשיר

רכיבי הבסיס והציפוי

  • 300 גר' עוגיות איכותיות
  • 250 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
  • 200 גר' חמאה
  • חצי כוס סירופ מייפל

רכיבי העוגה:

  • 5 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 500 גר' גבינה 5%
  • 2 שמנת חמוצה
  • 5 כפות קורנפלור
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 100 גר' שוקולד לבן

רכיבי הציפוי

  • 100 גר' שוקולד לבן
  • חצי חב' שמנת מתוקה
  • שליש מעיסת הבסיס

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את העוגיות ומערבבים עם האגוזים הקצוצים
  2. מוסיפים את החמאה והמייפל ומעבדים לבצק פירורי
  3. שני שליש מהעיסה טוחנים בבלנדר ומשטחים על תחתית תבנית עגולה, ואת השליש הנותר המיועד לציפוי משטחים על נייר אפיה
  4. אופים את עיסת העוגיות-אגוזים במשך 20 דקות, ומניחים לקירור בצד
  5. הכנת העוגה: מפרידים את הביצים, ומקציפים את החלבונים עם הסוכר
  6. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את הגבינה, השמנת החמוצה, אינסטנט הפודינג והקורנפלור. מפסיקים לערבל כשהעיסה אחידה.
  7. מעבירים את הבלילה לתבנית המרופדת בבסיס העוגיות (לאחר שנאפה מעט והתקרר)
  8. אופים בתנור חם מאד במשך 10 דק', מנמיכים את החום לחום נמוך (150 מעלות) ואופים עוד 50 דקות
  9. מכבים את התנור, פותחים מעט את דלת התנור ומקררים בתוכו את העוגה במשך שעתיים
  10. מחממים מעט את השמנת המתוקה וממיסים בתוכה את השוקולד הלבן
  11. מורחים את הציפוי על העוגה האפויה, ומפזרים את השליש הנותר (מעיסת העוגיות והאגוזים, לאחר אפיה קצרה) מעל
  12. שומרים במקרר