אחת הקלאסיקות שלעולם לא ימאס לנו להכין ולאכול
רכיבים:
- 30 גרם חמאה
- 2 כפות שמן
- 6 בצלים קטנים
- 4 שיני שום, קלופות
- 2 סלסלות פטריות שמפניון (הפטריות הלבנות)
- 1 סלסלה פטריות שיטאקי (הפטריות החומות)
- 1/2 כפית עלי טימין טרי (מענף אחד) – לא חובה
- 6 כוסות מים רותחים
- 1 כף גדושה אבקת מרק פטריות – לא חובה
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/4 כפית פלפל
- רבע כפית אגוז מוסקט – לא חובה
- 3 כפות גדושות קמח או קורנפלור
- כוס מים פושרים
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבצל ומטגנים אותו בשמן
- חותכים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים לסיר. מטגנים על אש קטנה במשך 10 דק'
- מוסיפים את שאר הרכיבים חוץ מהקורנפלור או הקמח וכוס המים הפושרים, ומבשלים במשך חצי שעה על אש קטנה
- מערבבים את הקמח עם המים הפושרים ומוסיפים לסיר
- מבשלים 5 דק' נוספות ומכבים.
- מגישים לצד צנימים או קרוטונים