מרק פטריות

אחת הקלאסיקות שלעולם לא ימאס לנו להכין ולאכול

רכיבים:

  • 30 גרם חמאה 
  • 2 כפות שמן 
  • 6 בצלים קטנים 
  • 4 שיני שום, קלופות
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון (הפטריות הלבנות)
  • 1 סלסלה פטריות שיטאקי (הפטריות החומות)
  • 1/2 כפית עלי טימין טרי (מענף אחד) – לא חובה
  • 6 כוסות מים רותחים
  • 1 כף גדושה אבקת מרק פטריות – לא חובה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/4 כפית פלפל 
  • רבע כפית אגוז מוסקט – לא חובה
  • 3 כפות גדושות קמח או קורנפלור 
  • כוס מים פושרים

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו בשמן
  2. חותכים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים לסיר. מטגנים על אש קטנה במשך 10 דק'
  3. מוסיפים את שאר הרכיבים חוץ מהקורנפלור או הקמח וכוס המים הפושרים, ומבשלים במשך חצי שעה על אש קטנה
  4. מערבבים את הקמח עם המים הפושרים ומוסיפים לסיר
  5. מבשלים 5 דק' נוספות ומכבים.
  6. מגישים לצד צנימים או קרוטונים