צלעות כבש בארומת שום ולימון

צלעות כבש הוא אחד מחלקי הבשר המשובחים, רק שכדאי להכין אותם על האש, בתנור או על פלנצ'ה כדי ליהנות ממנו. הם טעימים גם ללא תיבול כלל.

רכיבים:
  • 2 ק"ג צלעות כבש
  • 1 לימון סחוט
  • חצי כוס שמן זית
  • 8 שיני שום כתושות
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כפית פפריקה, עדיף מעושנת

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בצלחת את כל הרכיבים פרט לצלעות.
  2. מסדרים את הצלעות בתבנית גדולה
  3. מכסים על הבשר עם המרינדה ומניחים בצד למשך שעה לספיגת טעמים.
  4. מחממים את הגריל לחום בינוני,
  5. צולים את הצלעות משני הצדדים עד שהשומן נשרף.
  6. מגישים מיד.