בצק פריך חלבי במילוי עשיר ויפיפה של ברוקולי וגבינות.
מרכיבים:
לבסיס:
- 1 ביצה
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 2 כוסות קמח
- 175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
למלית:
- 2-3 שיני שום כתושות
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- 150 גרם גבינה מלוחה בולגרית
- 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 1 חבילה פרחי ברוקולי קפואים
- 3 ביצים
- 1/4 כוס עירית קצוצה
- 1 מיכל שמנת לבישול 15%
אופן ההכנה
- מכינים את הבסיס: מעבדים קמח, חמאה, מלח וסוכר במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים לכדור בצק..
- מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 32 ס"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית בבצק. דוקרים את התחתית במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה..
- מחממים תנור ל-180 מעלות, ואופים כ-15 דקות, עד להזהבה קלה. מצננים 10 דקות..
- מכינים את המלית: מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח. חולטים את הברוקולי 2-3 דקות, רק עד שמתחיל להתרכך. מסננים היטב ומצננים כ-10 דקות..
- טורפים ביצים בקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב. יוצקים על הבסיס. אופים במשך כשעה ורבע, עד להזהבה יפה והתייצבות.