פיתות ביתיות

אין כמו להכין פיתות בבית! המתכון הזה מככב אצלי כבר שנים רבות הן בגלל הטעם ובעיקר בגלל פשטות ההכנה. מתכון מדויק ומעולה. כדי להכין את הפיתות האלה בקלות צריך סיר גריל חשמלי או תנור ביתי רגיל.

מתקבלות 20 פיתות מיני או 6-7 פיתות בינוניות.

רכיבים:

  •  1 ק”ג קמח מנופה
  • 2  כפות שמרים יבשים
  • 1  כף שטוחה סוכר
  • 1  כף גדושה מלח
  •  1 ליטר מים  פושרים לפיתות שטוחות או 3 וחצי כוסות מים לפיתות נפתחות

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח והשמרים. 
  2. מוסיפים את הסוכר ומיד אחר כך את המים בהדרגה תוך כדי ערבוב בכף עץ גדולה או במיקסר. במהלך הערבוב מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 7 דקות לפחות.
  3. מתפיחים כשעה במקום חמים עד להכפלת הנפח.
  4. משמנים ידיים במעט שמן ומחלקים את הבצק למספר הפיתות הרצוי (5-20)
  5. פיתות שטוחות: לוקחים כדור בצק ומשטחים על ידי מתיחות באמצעות שתי הידיים או בעזרת מערוך. כשהגריל חם מאד מניחים את הבצק בעדינות בתוך הגריל, ואופים במשך 2-3 דקות, עד לקבלת כתמי צבע על הפיתה.
  6. פיתות נפתחות, מהסוג שקונים בחנות: ראשית – מקטינים את כמות המים ל- 3 וחצי כוסות מים בלבד, ולאחר ההתפחה הראשונית, מחלקים את הבצק ומרדדים בעזרת מערוך  על שולחן / שיש גדול מקומח קלות. מתפיחים כחצי שעה על השולחן / השיש. ואופים בטאבון כשתי דקות עד שהפיתה מקבלת גוון חום בהיר.
  7. אין לכם גריל חשמלי (טאבון)?
    אפשר לאפות בתנור חם מאד על תבנית תנור הפוכה במשך 4 דקות. אם תאפשרו לבצק לתפוח בשנית לפני האפיה תתקבל פיתה נפתחת שאפשר למלא.