קרואסון

אם רציתם ליהנות ממאפה בוקר מפנק שממלא את הבית והלב בקלוריות שוות – תנסו את הקרואסון הזה. אני מכינה חצי מכמות הבצק עם מילוי שקדים (הכמות במתכון), מעט עם שוקולד איכותי והשאר קרואסון חמאה.

מומלץ בחום להכין את הבצק יום לפני (אפשר גם יומיים) ולשמור במקרר. בבוקר תצטרכו רק לרדד, למלא, לגלגל ולאפות.

הקרואסונים מעולים להגשה לצד ריבה או בצורת כריך עם מילויים שונים.

רכיבים

1 קילו קמח

2 כפות שמרים

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

2 ביצים

2 וחצי כוסות חלב פושר

חצי כפית מלח

לקיפול:

200 גר׳ חמאה רכה

רכיבי המילוי

למילוי שוקולד: חפיסת שוקולד איכותי

למילוי שקדים:

1 כוס אבקת סוכר

1 וחצי כוסות שקדים מולבנים טחונים

50 גר' חמאה

חצי ביצה

כפית תמצית וניל

לציפוי

חצי ביצה + 3 כפות מים קרים

אבקת סוכר לזריה

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק במיקסר ומעבדים במשך 8-10 דקות עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
  2. מניחים לבצק לנוח לפחות שעה. בשלב זה ניתן להכניס למקרר ולשמור בכיסוי ניילון למשך עד שלושה ימים.
  3. מחלקים את הבצק לשני חלקים, ובעזרת מערוך פותחים על משטח מקומח לצורת מלבן בעובי כחצי ס"מ.
  4. מחלקים את החמאה הרכה ל-6 חלקים שווים.
  5. מורחים שישית מכמות החמאה על הבצק המרודד, מקפלים לשלוש (אם הסתבכתם – אפשר לקפל גם לחצי ועדיין יצאו לכם קרואסונים פצצה)
  6. מרדדים בפעם השניה ומורחים שוב שישית מכמות החמאה, וכעת מורחים עוד שישית חמאה ללא רידוד. בשורה התחתונה – על חצי מכמות הבצק מרחתם חצי מכמות החמאה.
  7. מניחים את הבצק המקופל בקערה ומכסים בנילון.
  8. כך מקפלים גם את החצי השני של הבצק.
  9. מקררים למשך שעה לפחות. מחלקים ל-4.
  10. בשלב זה מכינים את מילוי השקדים (מעבדים את כל הרכיבים לבצק נוח לעבודה ומניחים בצד)
  11. פותחים את הבצק (כל פעם רבע מהכמות) על משטח מקומח ומרדדים למלבן ארוך בעובי של כ-4 מ"מ ורוחב של 20 ס"מ.
  12. בעזרת גלגלת חותכים משולשים לרוחב רצועת הבצק, שמים מילוי שקדים או שוקולד (או משאירים ריק לקבלת קרואסון חמאה) בחלק הרחב של המשולש ומגלגלים מהצד הרחב לצד הצר.
  13. מברישים בביצה, מתפיחים שעה ואופים בתנור טורבו, 180 מעלות למשך 15-20 דקות בלבד עד לקבלת צבע זהוב או קצת יותר לפי טעמכם.
  14. מגישים חם.