אחת המנות האחרונות הפופולריות באמריקה. מדובר במנת קינוח טעימה שמספיקה להרבה אנשים. אפשר להכין בגרסה חלבית או פרווה.
רכיבי התחתית:
- 2 כוסות קמח
- חצי כוס שמן
- 1 כף סוכר
- קורט מלח
- 1 ביצה
- מעט מים קרים
- שעועית / חומוס לאפיה עיוורת
רכיבי השוקולד:
- 300 גרם שוקולד מריר / חלב
- 2 שמנת מתוקה או 1 פחית קרם קוקוס לגרסה הפרווה
- 200 גרם אגוזי לוז קלויים
לקישוט:
- מעט אגוזים טחונים
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק הפריך ושומרים במקרר למשך הלילה.
- מוציאים מהמקרר ומרדדים לעלה בעובי 3-4 מ"מ. מעבירים בזהירות לתבנית פאי.
- מכסים בשעועית יבשה או כל קטניה אחרת, ואופים 30 דק' בחום בינוני.
- מקררים ושומרים בצד.
- מקלפים את אגוזי הלוז (לא להיות לחוצים אם נשארו מעט קליפות) וטוחנים בבלנדר מקל.
- ממיסים את השוקולד בזהירות במיקרוגל, מוסיפים לקערה יחד עם אגוזי הלוז הטחונים והשמנת המתוקה / קרם הקוקוס. מערבבים היטב ומקררים מעט.
- שופכים את המילוי, בזהירות, על הקלתית האפויה.
- מקשטים במעט אגוזים קצוצים ושומרים במקרר.
- מגישים קר.