עוגת שוקולד יפה וטעימה המתאימה להכנה בקערה אחת, ללא בישול ובלי שימוש במיקסר.
החומרים לבצק:
- 3 כוסות קמח
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 אבקת אפיה
- 1 סוכר וניל
- 1 ביצה
החומרים למילוי שוקולד:
- כוס סוכר
- רבע כוס שמן
- 2 כפות מים
- 4 כפות קקאו
- כף תמצית וניל / רום
- 2 ביצים
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את חומרי הבצק עד שנוצרים פירורים.
- משטחים שני שליש בתבנית חד פעמית בינונית, ואת השליש הנותר מעבירים לשקית ומקפיאים
- באותה קערה – מערבבים את כל רכיבי המילוי
- מורחים את המילוי על הבצק שבתבנית
- מפזרים על המילוי את שליש הבצק ששמרנו במקפיא
- אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני גבוה במשך 35 דקות.
- אני מכפילה את כל החומרים ואופה בתבנית חד פעמית גדולה, או בשתי מחבתות עם ידית מתכת שאפשר להכניס לתנור, ואת אחת המחבתות – מחממת מעט על הפלטה לפני ההגשה.