אחד המאכלים המזוהים עם המטבח האמריקאי המאופיין בעוף רך וציפוי קריספי ועשיר. ציפוי הטמפורה טעים ביותר מיד לאחר הטיגון.
רכיבים:
- 1 ק"ג שוקי עוף קטן או בינוני
- 3 ביצים
- 1 כף חרדל
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף אבקת שום
- כפית פלפל שחור
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק / חריף
- מעט מלח
- 2 כוסות קמח
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מעסים את העוף בכל התבלינים
- שוברים את הביצים בתוך סיר / קערה, מערבבים היטב ומעבירים את השוקיים המתובלים לתוך בלילת הביצים. ומשהים במקרר לשעתיים לפחות
- לפני הארוחה – שמים את הקמח בצלחת שטוחה, ומרתיחים שמן בסיר קטן או מחבת. צריך שיהיה שמן בגובה של 3-4 ס"מ
- מוציאים את העוף מתערובת הביצים, טובלים בקמח, מחזירים לביצים, מרטיבים את הקמח בביצים וטובלים פעם שניה בקמח
- מטגנים מיד, 2 דק' מכל צד
- מוציאים לנייר סופג ומגישים לצד רוטב צ'ילי