עוף מטוגן בסגנון אמריקאי

עוף בטמפורה

אחד המאכלים המזוהים עם המטבח האמריקאי המאופיין בעוף רך וציפוי קריספי ועשיר. ציפוי הטמפורה טעים ביותר מיד לאחר הטיגון.

רכיבים:

  • 1 ק"ג שוקי עוף קטן או בינוני
  • 3 ביצים
  • 1 כף חרדל
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף אבקת שום
  • כפית פלפל שחור
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק / חריף
  • מעט מלח
  • 2 כוסות קמח
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מעסים את העוף בכל התבלינים
  2. שוברים את הביצים בתוך סיר / קערה, מערבבים היטב ומעבירים את השוקיים המתובלים לתוך בלילת הביצים. ומשהים במקרר לשעתיים לפחות
  3. לפני הארוחה – שמים את הקמח בצלחת שטוחה, ומרתיחים שמן בסיר קטן או מחבת. צריך שיהיה שמן בגובה של 3-4 ס"מ
  4. מוציאים את העוף מתערובת הביצים, טובלים בקמח, מחזירים לביצים, מרטיבים את הקמח בביצים וטובלים פעם שניה בקמח
  5. מטגנים מיד, 2 דק' מכל צד
  6. מוציאים לנייר סופג ומגישים לצד רוטב צ'ילי