הלימון הוא אחד מסוגי ההדרים. הלימונים מבויתים בעיקר לשם הפקת מיץ, אך גם החרצנים, הציפה והקליפה משמשים לבישול, אפיה ושימור. מיץ הלימון מכיל כחמישה אחוזים חומצה ציטרית ועל כן טעמו של הלימוץ הוא חמוץ.
ברפואה האלטרנטיבית נהוג להשתמש הרבה בלימון ומיוחסים לו סגולות רפואיות רבות. ובמטבח הפרסי משתמשים ב"לימון פרסי" שהוא ליים שיובש באופן טבעי עד להיעלמות הנוזלים ולהצטמקות הפרי, במטרה לשמר את הפרי ותמציותיו, הוא משמש לתיבול מרקים ותבשילים אותנטיים.
רכיבים:
- 6-8 כרעיים
- רבע כוס שמן זית
- 3 שיני שום קצוץ
- 1 כפית זרעי כוסברה או 2 קוביות בזיליקום קפוא
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 2 גבעולי רוזמרין, או חצי כפית רוזמרין מיובש
- 1 לימון טרי
אופן ההכנה:
- מכינים מרינדה מכל הרכיבים פרט לעוף והלימון
- מעסים את הכרעיים במרינדה, ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה
- שוטפים היטב את הלימון מכנימות, ובעזרת סכין חדה פורסים אותו לפרוסות דקות בעובי של 3-5 מ"מ
- מסדרים את פרוסות הלימון על העופות המתובלים
- מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומשהים במקרר לשעה לפחות, אפשר להשאיר לילה שלם.
- אופים מכוסה בתנור חם מאד במשך שעה, אחר כך מסירים את נייר הכסף וצולים בגריל (או ממשיכים לאפות בתנור) עוד 10 דק'.