אחת הארוחות הקלות, היפות, המשביעות והכי חשוב – הילדים אוהבים אותה. רק להוסיף ירקות חתוכים ויש לכם ארוחת בוקר מהירה וטעימה.
רכיבים:
- 1 כיכר לחם שלם או חלה שלמה
- 250 גר' גבינה צהובה
- מעט שמן זית
רכיבי התוספת – פסטו זיתים:
- 1 חב' זיתים ירוקים
- 2 כפות מיונז או טחינה גולמית
- כפית סוכר
- 2 שיני שום
אופן ההכנה:
- חותכים את החלק העליון של הלחם לאורך ולרוחב, רצוי בחיתוכים אלכסוניים כדי שיתקבלו מעוינים יפים. החתכים צריכים להגיע עד לתחתית הכיכר אך בלי לחתוך את הבסיס.
- מכינים את ממרח הזיתים: מעבירים את הזיתים לקערה, מוסיפים את השום, סוכר ומיונז או טחינה וטוחנים בעזרת בלנדר מקל עד שמתקבל ממרח אחיד.
- בעזרת כפית שמים מעט מממרח הזיתים בין חריצי הלחם
- חותכים את הגבינה הצהובה לקוביות (או מגררים) ומכסים את הממרח שנמצא בין החריצים
- מושחים את החלק העליון של הלחם בשמן
- מכניסים לתנור חם למשך 10 דק' ומגישים מיד לצד ירקות חתוכים