כיכר לחם מעוטרת

אחת הארוחות הקלות, היפות, המשביעות והכי חשוב – הילדים אוהבים אותה. רק להוסיף ירקות חתוכים ויש לכם ארוחת בוקר מהירה וטעימה.

רכיבים:

  • 1 כיכר לחם שלם או חלה שלמה
  • 250 גר' גבינה צהובה
  • מעט שמן זית

רכיבי התוספת – פסטו זיתים:

  • 1 חב' זיתים ירוקים 
  • 2 כפות מיונז או טחינה גולמית
  • כפית סוכר
  • 2 שיני שום

אופן ההכנה:

  1. חותכים את החלק העליון של הלחם לאורך ולרוחב, רצוי בחיתוכים אלכסוניים כדי שיתקבלו מעוינים יפים. החתכים צריכים להגיע עד לתחתית הכיכר אך בלי לחתוך את הבסיס.
  2. מכינים את ממרח הזיתים: מעבירים את הזיתים לקערה, מוסיפים את השום, סוכר ומיונז או טחינה וטוחנים בעזרת בלנדר מקל עד שמתקבל ממרח אחיד.
  3. בעזרת כפית שמים מעט מממרח הזיתים בין חריצי הלחם
  4. חותכים את הגבינה הצהובה לקוביות (או מגררים) ומכסים את הממרח שנמצא בין החריצים
  5. מושחים את החלק העליון של הלחם בשמן
  6. מכניסים לתנור חם למשך 10 דק' ומגישים מיד לצד ירקות חתוכים