פאי תפוחים

כשמדברים על ריחות של ראש השנה עולה באפי דמותה של עוגת תפוחים ריחנית, עסיסית, רכה אך גם פריכה, מתוקה במידה. מהסוג שקשה לעמוד בפניו…

רכיבי הקלתית:

  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • מעט מים קרים במידת הצורך

רכיבי המילוי:

  • 3 כפות שקדים טחונים
  • 5 ביסקוויטים טחונים או עוגיות
  • 2 כפות שמן להברשה
  • 5 תפוחים אדומים בינוניים
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 4 כפות סוכר

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק הפריך, ושומרים לשעה במקרר.
  2. פותחים את הבצק הקר באצבעות הידיים על נייר אפיה. מניחים על תבנית תנור רגילה (לא עגולה)
  3. מפזרים במרכז הבצק את השקדים הטחונים, עליהם מפזרים את הביסקוויטים.
  4. פורסים את התפוחים לחצאי ירח ומסדרים אחד על גבי השני, כמו רעפים, במרכז הבצק על הביסקוויטים. מקפידים להשאיר כשני סנטימטר ללא מילוי.
  5. מרימים את שולי הבצק על התפוחים ומהדקים בעדינות.
  6. מברישים את התפוחים והבצק בשמן ומפזרים את הקינמון והסוכר.
  7. אופים בחום בינוני נמוך במשך 45 דקות.
  8. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.