כשמדברים על ריחות של ראש השנה עולה באפי דמותה של עוגת תפוחים ריחנית, עסיסית, רכה אך גם פריכה, מתוקה במידה. מהסוג שקשה לעמוד בפניו…
רכיבי הקלתית:
- 2 כוסות קמח
- 2 כפות קורנפלור
- 1/4 כוס שמן
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- חצי כפית תמצית וניל
- 1 ביצה
- מעט מים קרים במידת הצורך
רכיבי המילוי:
- 3 כפות שקדים טחונים
- 5 ביסקוויטים טחונים או עוגיות
- 2 כפות שמן להברשה
- 5 תפוחים אדומים בינוניים
- 1 כפית קינמון טחון
- 4 כפות סוכר
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק הפריך, ושומרים לשעה במקרר.
- פותחים את הבצק הקר באצבעות הידיים על נייר אפיה. מניחים על תבנית תנור רגילה (לא עגולה)
- מפזרים במרכז הבצק את השקדים הטחונים, עליהם מפזרים את הביסקוויטים.
- פורסים את התפוחים לחצאי ירח ומסדרים אחד על גבי השני, כמו רעפים, במרכז הבצק על הביסקוויטים. מקפידים להשאיר כשני סנטימטר ללא מילוי.
- מרימים את שולי הבצק על התפוחים ומהדקים בעדינות.
- מברישים את התפוחים והבצק בשמן ומפזרים את הקינמון והסוכר.
- אופים בחום בינוני נמוך במשך 45 דקות.
- מגישים חם או בטמפרטורת החדר.