רוטב נהדר לפסטה שהבעיה היחידה שלו הוא שהוא נגמר מהר מידי. אם מוסיפים קוביות של גבינת חלומי מטוגנת מקבלים מנה עשירה במיוחד
רכיבים:
- 1 חב' פסטה
- 1 בצל בינוני
- 50 גר' חמאה
- 1 שמנת מתוקה
- 2 כוסות חלב
- 4 כפות קמח
- חצי כפית אגוז מוסקט
- מלח, פלפל שחור
- 1 חב' ברוקולי קפוא
- 1 חב' גבינת חלומי – לא חובה
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי ההוראות, מסננים ושומרים בצד
- במחבת כבדה – ממיסים את החמאה
- קוצצים את הבצל ומטגנים בחמאה.
- מערבבים את החלב עם הקמח בכלי נפרד, וכשהבצל שקוף מוסיפים את השמנת והחלב המעורב בקמח
- מוסיפים תבלינים ומבשלים תוך ערבוב במשך 2-3 דקות
- מוסיפים את הברוקולי ומבשלים עד להסמכת הרוטב
- צורבים את החלומי על מחבת
- מגישים מיד את הרוטב על הפסטה ומפזרים את קוביות החלומי מעל
- הרוטב (ללא החלומי) נשמר כשבוע בתוך צנצנת במקרר