פסטה אלפרדו ברוקולי

פסטה אלפרדו ברוקולי

רוטב נהדר לפסטה שהבעיה היחידה שלו הוא שהוא נגמר מהר מידי. אם מוסיפים קוביות של גבינת חלומי מטוגנת מקבלים מנה עשירה במיוחד

רכיבים:

  • 1 חב' פסטה
  • 1 בצל בינוני
  • 50 גר' חמאה
  • 1 שמנת מתוקה
  • 2 כוסות חלב
  • 4 כפות קמח
  • חצי כפית אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 חב' ברוקולי קפוא
  • 1 חב' גבינת חלומי – לא חובה

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות, מסננים ושומרים בצד
  2. במחבת כבדה – ממיסים את החמאה
  3. קוצצים את הבצל ומטגנים בחמאה.
  4. מערבבים את החלב עם הקמח בכלי נפרד, וכשהבצל שקוף מוסיפים את השמנת והחלב המעורב בקמח
  5. מוסיפים תבלינים ומבשלים תוך ערבוב במשך 2-3 דקות
  6. מוסיפים את הברוקולי ומבשלים עד להסמכת הרוטב
  7. צורבים את החלומי על מחבת
  8. מגישים מיד את הרוטב על הפסטה ומפזרים את קוביות החלומי מעל
  9. הרוטב (ללא החלומי) נשמר כשבוע בתוך צנצנת במקרר