אם כבר בוחרים להתפנק עם מרק, אז כמו שצריך…
רכיבים:
- 4 בצלים בינוניים
- חצי חב' חמאה או 4 כפות שמן
- 2 כפות קמח
- כוס וחצי יין לבן (המקורי מגיע עם יין, אבל אפשר להמיר במים)
- 5 כוסות ציר ירקות או מים
- אגוז מוסקט, פלפל שחור ומלח
להגשה:
- פתיתי גבינה צהובה
- קרוטונים או בגט
אופן ההכנה:
- חותכים את הבצלים לחצאי טבעות
- מטגנים את הבצלים בסיר במשך לפחות שעה על אש קטנה תוך ערבוב אחת למספר דקות. שלב זה הוא השלב הקריטי בהכנת המרק. הטיגון הארוך יקרמל את הבצלים והמרק שיתקבל יהיה בעל טעם עשיר
- מוסיפים את הקמח לבצלים ומערבבים היטב למניעת גושים
- מוסיפים את היין ומבשלים 5 דק'. המסה הופכת לסמיכה.
- מוסיפים גם את ציר הירקות ומרתיחים. אפשר להכין ציר ירקות על ידי הכנה מוקדמת של בישול גזר, בצל וסלרי במשך שעה. המרק הצלול שיתקבל הוא ציר.
- מבשלים על אש קטנה למשך חצי שעה ומגישים עם גבינה צהובה מגוררת ופרוסות בגט שקולים בתנור לצנימים.