רכיבי הבצק:
- 4 תפוחי אדמה גדולים
- 4 ביצים
- 1 כוס קמח
- חצי אבקת אפיה
- רבע כוס שמן
- מלח, פלפל שחור
- מעט כורכום – אם אוהבים אוכל צבעוני
רכיבי המילוי:
- רבע ק"ג בשר טחון
- 1 בצל
- 5 שזיפים מיובשים – לא חובה
- קורט קינמון
- פלפל שחור
- קארי – לא חובה
לטיגון:
- שמן
אופן ההכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה במים, לאחר שהם רכים – מסננים ומועכים לפירה.
- מוסיפים לפירה את הביצים, הקמח, אבקת אפיה, שמן, מלח ופלפל. מערבבם היטב. אם הבצק מידי דביק אפשר להוסיף מעט קמח.
- קוצצים ומטגנים את הבצל.
- קוצצים את השזיפים ומוסיפים לבשר, יחד עם הבצל המטוגן, הקינמון והפלפל. ומטגנים קלות במשך 2-3 דקות.
- בידיים רטובות מעט, מעצבים (בעדינות) גלילים מהבצק וממלאים בבשר.
- שמים מעט שמן במחבת בשרית רחבה, ומטגנים את "הקציצות" על אש נמוכה, לפחות 10 דקות מכל הצדדים.