קלופס משודרג

קלופס בשר

רכיבי הבצק:

  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • 4 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • חצי אבקת אפיה
  • רבע כוס שמן
  • מלח, פלפל שחור
  • מעט כורכום – אם אוהבים אוכל צבעוני

רכיבי המילוי:

  • רבע ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל
  • 5 שזיפים מיובשים – לא חובה
  • קורט קינמון
  • פלפל שחור
  • קארי – לא חובה

לטיגון:

  • שמן

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים, לאחר שהם רכים – מסננים ומועכים לפירה.
  2. מוסיפים לפירה את הביצים, הקמח, אבקת אפיה, שמן, מלח ופלפל. מערבבם היטב. אם הבצק מידי דביק אפשר להוסיף מעט קמח.
  3. קוצצים ומטגנים את הבצל.
  4. קוצצים את השזיפים ומוסיפים לבשר, יחד עם הבצל המטוגן, הקינמון והפלפל. ומטגנים קלות במשך 2-3 דקות.
  5. בידיים רטובות מעט, מעצבים (בעדינות) גלילים מהבצק וממלאים בבשר.
  6. שמים מעט שמן במחבת בשרית רחבה, ומטגנים את "הקציצות" על אש נמוכה, לפחות 10 דקות מכל הצדדים.