פאי שוקולד ואגוזי לוז

אחת המנות האחרונות הפופולריות באמריקה. מדובר במנת קינוח טעימה שמספיקה להרבה אנשים. אפשר להכין בגרסה חלבית או פרווה.

רכיבי התחתית:

  • 2 כוסות קמח
  • חצי כוס שמן
  • 1 כף סוכר
  • קורט מלח
  • 1 ביצה
  • מעט מים קרים
  • שעועית / חומוס לאפיה עיוורת

רכיבי השוקולד:

  • 300 גרם שוקולד מריר / חלב
  • 2 שמנת מתוקה או 1 פחית קרם קוקוס לגרסה הפרווה
  • 200 גרם אגוזי לוז קלויים

לקישוט:

  • מעט אגוזים טחונים

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק הפריך ושומרים במקרר למשך הלילה.
  2. מוציאים מהמקרר ומרדדים לעלה בעובי 3-4 מ"מ. מעבירים בזהירות לתבנית פאי.
  3. מכסים בשעועית יבשה או כל קטניה אחרת, ואופים 30 דק' בחום בינוני.
  4. מקררים ושומרים בצד.
  5. מקלפים את אגוזי הלוז (לא להיות לחוצים אם נשארו מעט קליפות) וטוחנים בבלנדר מקל.
  6. ממיסים את השוקולד בזהירות במיקרוגל, מוסיפים לקערה יחד עם אגוזי הלוז הטחונים והשמנת המתוקה / קרם הקוקוס. מערבבים היטב ומקררים מעט.
  7. שופכים את המילוי, בזהירות, על הקלתית האפויה.
  8. מקשטים במעט אגוזים קצוצים ושומרים במקרר.
  9. מגישים קר.