אחד הסלטים המהירים, היפים והטעימים שלעולם לא נס ליחם. יפה להגשה במרכז השולחן או כתוספת ירקות במנות אישיות.
רכיבים
- 5 מלפפונים מוצקים בגודל בינוני
- חצי בצל לבן או סגול
- 2 כפות חומץ
- 1 כף שמן
- 1 כף סוכר
- מלח, פלפל
- 3-4 עלי שמיר – לא חובה
אופן ההכנה:
- שוטפים את המלפפונים היטב ופורסים לפרוסות דקיקות.
- מניחים את עיגולי המלפפונים בקערה.
- קוצצים את השמיר ומוסיפים אותו יחד שאר הרכיבים ומערבבים היטב.
- שומרים בכלי סגור במקרר.
- מגישים ללא הנוזלים המצטברים בתחתית.
- הסלט נשאר 5-6 ימים במקרר.