סלט מלפפונים

אחד הסלטים המהירים, היפים והטעימים שלעולם לא נס ליחם. יפה להגשה במרכז השולחן או כתוספת ירקות במנות אישיות.

רכיבים
  • 5 מלפפונים מוצקים בגודל בינוני
  • חצי בצל לבן או סגול
  • 2 כפות חומץ
  • 1 כף שמן
  • 1 כף סוכר
  • מלח, פלפל
  • 3-4 עלי שמיר – לא חובה

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את המלפפונים היטב ופורסים לפרוסות דקיקות.
  2. מניחים את עיגולי המלפפונים בקערה.
  3. קוצצים את השמיר ומוסיפים אותו יחד שאר הרכיבים ומערבבים היטב.
  4. שומרים בכלי סגור במקרר.
  5. מגישים ללא הנוזלים המצטברים בתחתית.
  6. הסלט נשאר 5-6 ימים במקרר.