קלתית פאי

תחתית פאי

כשיש לך ימים קלילים אני ממליצה למלא את המקפיא בבסיסים לאפיה ובישול. אחד הבסיסים הפופלריים אצלי הוא בצק פאי מה שנקרא "פאי קראסט". בעזרת המתכון הזה תוכלי להכין כמות מאד גדולה של בצק ולהקפיא קלתיות לפני אפיה אחרי שתסדרי אותן בתבניות. כך תרוויחי קלתיות מעולות המתאימות למגוון מילויים וגם מקפיא מסודר. הכמות כאן מתאימה ל3-4 קלתיות בתבנית עגולה בגודל בינוני או 4-5 קטנות יותר.

רכיבי הפאי:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כוסות שמן או 300 גר' חמאה
  • 3 אבקת אפיה
  • 6 כפות סוכר
  • 2 סוכר וניל
  • חצי כוס מים קרים
  • 2 ביצים


אופן ההכנה:

  • 1. מכניסים לקערה את כל הרכיבים פרט לקמח
  • 2. מוסיפים את הקמח ומערבלים ביד או במיקסר עד לאיחוד העיסה. אם הבצק נשאר פירורי תוסיפי עוד מעט שמן (לא מים)
  • 3. מחלקים את הבצק ל3 חלקים.
  • 4. על משטח מקומח או על נייר אפיה – מרדדים לעיגול קצת יותר גדול מקוטר התבנית החד פעמית
  • 5. מעבירים את הבצק לתבנית העגולה, מסדרים אותו היטב על הדפנות, חותכים את השאריות ודוקרים במזלג למניעת היווצרות כיסי אוויר בזמן האפייה.
  • 6. אני מעדיפה להקפיא בשלב הזה אבל אפשר להקפיא גם לאחר אפיה חלקית (15 דק' בחום בינוני)