רכיבי הבסיס והציפוי
- 300 גר' עוגיות איכותיות
- 250 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
- 200 גר' חמאה
- חצי כוס סירופ מייפל
רכיבי העוגה:
- 5 ביצים מופרדות
- 1 כוס סוכר
- 500 גר' גבינה 5%
- 2 שמנת חמוצה
- 5 כפות קורנפלור
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 100 גר' שוקולד לבן
רכיבי הציפוי
- 100 גר' שוקולד לבן
- חצי חב' שמנת מתוקה
- שליש מעיסת הבסיס
אופן ההכנה:
- טוחנים את העוגיות ומערבבים עם האגוזים הקצוצים
- מוסיפים את החמאה והמייפל ומעבדים לבצק פירורי
- שני שליש מהעיסה טוחנים בבלנדר ומשטחים על תחתית תבנית עגולה, ואת השליש הנותר המיועד לציפוי משטחים על נייר אפיה
- אופים את עיסת העוגיות-אגוזים במשך 20 דקות, ומניחים לקירור בצד
- הכנת העוגה: מפרידים את הביצים, ומקציפים את החלבונים עם הסוכר
- מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את הגבינה, השמנת החמוצה, אינסטנט הפודינג והקורנפלור. מפסיקים לערבל כשהעיסה אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית המרופדת בבסיס העוגיות (לאחר שנאפה מעט והתקרר)
- אופים בתנור חם מאד במשך 10 דק', מנמיכים את החום לחום נמוך (150 מעלות) ואופים עוד 50 דקות
- מכבים את התנור, פותחים מעט את דלת התנור ומקררים בתוכו את העוגה במשך שעתיים
- מחממים מעט את השמנת המתוקה וממיסים בתוכה את השוקולד הלבן
- מורחים את הציפוי על העוגה האפויה, ומפזרים את השליש הנותר (מעיסת העוגיות והאגוזים, לאחר אפיה קצרה) מעל
- שומרים במקרר